Нужна е дългосрочна държавна доктрина за оцеляването на нацията  –

...
Нужна е дългосрочна държавна доктрина за оцеляването на нацията  –
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Газовото фиаско може да отнесе като цунами политическата класа


Нужна е дълготрайна държавна теория за оцеляването на нацията  – " Мисия 9 000 000 българи ", смятат специалистите на СИНПИ

Газовото крушение може да отнесе като цунами цялата политическа класа. Цената ще я платят хората и бизнесът, само че те ще потърсят сметка от всички, които са се докоснали до властта през последните години и са носили отговорност за ръководството на страната. Прогнозата направи ръководителят на Управителния съвет на Стратегическия институт за национални политики и хрумвания Калоян Паргов по време на формалното показване на СИНПИ. По думите му диверсификацията на газовите доставки наложително включва и пряк импорт от Русия. 

Като част от Института в събитието взеха присъединяване именити учени, професори и експерти в редица основни публични области.

СИНПИ е основан през юни 2022 година В Управителния съвет, с изключение на Калоян Паргов като ръководител, вземат участие проф. Ваня Добрева, която е била заместник-министър на образованието, някогашният здравен министър доктор Таня Андреева, политологът и учител Христо Господинов и дипломат Чавдар Минчев, който е ръководител на Националната асоциация за интернационалните връзки.

Дора Янкова сподели, че се е включила към Института, тъй като се усеща удобно в среда, в която има мислещи хора, които обичат България. Хора, които се усещат свободни в един свободен спор и редом с това се усещат и виновни пред бъдещето на страната. " България не трябва да изостава, тя би трябвало да продължи да се стреми да стане съвременна страна, в която да има същинска народна власт и да има такива институти като нашия ", съобщи Янкова, която е един от учредителите на СИНПИ.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР